Huvudrubriker

Om Brottsofferjouren Höglandskommunerna

Föreningen Brottsofferjouren Höglandskommunerna är en frivilligorganisation ansluten till Brottsofferjouren Sverige.

Vi omfattar sex kommuner: Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda.

Styrelsen har representanter från alla kommunerna och vi har stödpersoner för brottsoffer och stödpersoner i Eksjö Tingsrätt, läs Brottsofferstöd respektive Vittnesstöd för mer information.

Föreningen i Höglandskommunerna bildades 1998 och har verkat sedan dess. Föreningen är politiskt och religiöst obunden. Vi hjälper ca 400 brottsoffer varje år och ca 300 vittnen och målsäganden i Tingsrätten. De flesta brottsofferärendena får vi kännedom om genom meddelande från Polisen i Jönköpings län, ibland också från andra polisdistrikt.